Rašić: Zaražena djevojka izlazila iz stana u Novom Zagrebu, a znala je da ima virus

Načelnik Zagrebačke policije Marko Rašić je na današnjoj konferenciji u organizaciji Grada Zagreba izvijestio kako je jedna mlađa ženska osoba u Novom Zagrebu napuštala mjesto stanovanja iako je znala da je zaražena koronavirusom.

Protiv nje je podnesena kaznena prijava, a prijavu je dobila još jedna osoba koja je lagala da je pozitivna na koronavirus.

Prema riječima Marka Rašića policija je u zadnja 24 sata evidentirala deset osoba koje krše samoizolaciju. Od toga 6 u Zagrebu, a četiri u Zagrebačkoj županiji.

Ubrzo nakon konferencije, policija je otkrila sve detalje slučaja.

Prošli tjedan u Novom Zagrebu na Laništu, temeljem suradnje policije s građanima i provjere na adresi, policijski službenici utvrdili su kako maloljetnica koja ima potvrđen virus Covid-19 uz određeno liječenje u kući te njen 52-godišnji otac koji ima izrečenu mjeru Covid-19– samoizolacija,  krše donesene mjere.

Unazad tjedan dana svakodnevno su izvodili psa u šetnju te je ona takvim ponašanjem svjesno dovela u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti ostale stanare i sugrađane.

O svemu utvrđenom izvješteni su dežurni epidemiolog i sanitarni inspektor.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava protiv maloljetnice podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici, a 52-godišnjak će zbog kršenja mjera samoizolacije biti  sankcioniran od strane sanitarnog inspektora Državnog inspektorata.

Komentiraj