Rashford: “Odradili smo jako dobru utakmicu. Ovo su trenuci koji te čine zadovoljnim”

Uvjerljivom pobjedom od 3-0 (0-0) protiv Walesa u osminu finala svjetskog prvenstva, kao najbolja momčad u skupini B, plasirali su se engleski nogometaši. Dva gola je dao Marcus Rashford, u 50. i 68. minuti, a jedan Phil Foden u 52. minuti.

Marcus Rashford, strijelac dva pogotka za Englesku: „Bili smo razočarani nakon igre protiv SAD-a tako da je bilo vrlo važno na pravi način odraditi prvu sljedeću utakmicu. Nakon prvog poluvremena izbornik je bio zadovoljan, ali je od nas tražio još bolje napadačko izdanje i više stvorenih prilika. Upravo smo to učinili u nastavku. Ovo su trenuci koji te čine zadovoljnim. Prošli smo dalje, prvi smo u skupini te smo odradili jako dobru utakmicu. Slobodan udarac? Takvo što radim na treningu, samo sam morao ostati smiren i pogodio sam“.

Gareth Southgate, engleski izbornik: „U prvom poluvremenu smo kontrolirali utakmicu, ali nismo napravili dovoljan broj pravih prilika. Htjeli smo više prijetiti, raditi veći broj prodora, igrati brže prema naprijed. Kada smo zabili drugi pogodak znali smo da preko puta imamo slomljenog suparnika. Jako mi je drago zbog golova Rashforda i Fodena. Cijelo vrijeme odlično rade, zaslužili su ovo“.

Robert Page, izbornik Walesa: „Mislim da smo odigrali dobro prvo poluvrijeme. No, na početku drugog dijela smo poklanjali Engleze. Primili smo dva pogotka na brzinu i tada više nije bilo povratka u utakmicu. No, želim naglasiti kako smo ipak ponosni na sve, jer smo bili na velikoj sceni i to nije mala stvar premda nismo u ove tri utakmice pokazali sve što znamo. Zbog toga ostaje mala tuga“.

Engleska u drugom dijelu slomila Wales

Komentiraj