Ranogajec: “Razgovor o smanjenju PDV-a morat će kad-tad doći na stol”

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec u srijedu je za N1 govorio o novim mjerama koje je Vlada predložila za pomoć poduzetnicima i obrtnicima,

Čelnik HOK-a kaže da nisu posve zadovoljni onime što je Vlada ponudila. “Između naših traženja i mogućnosti koje je predstavila Vlada, naravno da postoji velika razlika. Kad govorimo o mjerama, postoje i mjere za očuvanje radnih mjesta. Ja u ovom trenutku ne želim govoriti samo o ugostiteljima, iako su oni najugroženiji”, kaže Ranogajec.

Komentirao je i smanjenje PDV-a. “Kada govorimo o ugostiteljstvu, PDV će morati prije ili kasnije doći na stol. Možda ne u ovom trenutku. Kada ne radite, nemate prihoda i od onih traženja koje smo stavili na stol, Vlada je prihvatila samo dio”, istaknuo je.

Dodao je i kako bi željeli razgovarati i o ostalim stvarima s Vladom. “Što nakon otvaranja, hoćemo li moći preživjeti”, pita se Ranogajec.

Ranogajec objašnjava kako HOK u svom sklopu nema samo ugostitelja, ali kako su sudjelovali i u prijedlogu mjera za ugositelje.

“Naravno da ja ne mogu zastupati samo stav ugostitelja. Ja sam postavio pitanje i što sa svim dobavljačima ugostiteljske struke, recimo vinarima. Predložio sam da obavezno moramo i njih uključiti u mjere, jer inače ako njih ne sačuvamo imamo jako veliki problem. Budući da nema Adventa, obrtnici sada ne mogu tamo prodavati svoje proizvode. Imamo dvostruka mjerila, to je ono što stvara zabunu. Prodaja na Trgu bana Jelačića iz kučiće ili neki prostor u trgovačkom centru, ja ne vidim neku veliku razliku”, kaže Ranogajec.

Komentiraj