Potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić u četvrtak je, gostujući u RTL Direktu, rekao da Petrovu preporuča da prvo osnuje vlastitu stranku, a onda da drugima dijeli lekcije. Komentirao je tako Ostojić izjave čelnika Mosta koji je rekao da je Most spreman nakon izbora ući u eventualnu suradnju s SDP-om, ali bez Milanovića.

Potvrdio je kako SDP pregovara s HSS-om, a dodao je kako su vrata uvijek otvorena i IDS-u. Komentirao je Ostojić i situaciju s HDZ-om. “Čini se da će se u HDZ-u birati samo predsjednik, jer su se svi oni koji su se zalagali za drukčiju retoriku odjednom predomislili. Mi smo dokazali da se putem Ustava možemo braniti od onih koji žele dijeliti Hrvatsku i obračunavati se sa svojim građanima”, rekao je Ostojić.

“Radili smo u najboljem interesu Republike Hrvatske i vjerujem da nakon ovog cirkusa koji smo doživjeli se vraćamo nazad na tračnice i nadamo se da će povjerenje biti dato našoj koaliciji”, dodao je Ostojić.

O podignutoj ogradi na graničnom prijelazu Batina, zbog jačeg priljeva migranata, Ostojić kaže da je bila ‘predstava’ koja je trebala pokazati da je Hrvatska spremna na određenim mjestima postaviti tehničke zapreke. Ponovio je da žica nije rješenje, te dodao da zaustavljanje izbjeglica neće biti moguće bez jedinstvene europske politike.

Komentiraj