RANKO OSTOJIĆ NA PRESS KONFERENCIJI: “Petrov nije bio prisluškivan, ništa što je rekao Grmoja nije istina”

Ivica Galovic/PIXSELL

Na press konferenciji, ministar policije Ranko Ostojić, govori o optužbama iz MOST-a kako je naredio praćenje Bože Petrova. Ministar Ostojić je još sinoć rekao kako Petrov nije praćen niti prisluškivan i kako za to postoje dokazi. Pozvao ga je i na sučeljavanje. Na početku press konferencije osvrnuo se na izbjegličku krizu, prenosi N1 televizija.

“Sve one koji se nisu dosad bavili pitanjem izbjeglica pozivam da se počne brinuti o tome jer je to pitanje nacionalne sigurnosti. Svi koji će biti na čelnim mjestima moraju se što prije početi brinuti oko toga.”, rekao je te naglasio kako je u Hrvatsku do danas ušlo više od 572 tisuće izbjeglica.

Ostojić: “Petrov nije bio prisluškivan”

“Gospodin Petrov niti je praćen, niti prisluškivan, niti je bio pod mjerama prikupljanja tajnih podataka. Ništa što je rekao Grmoja nije istina. U ovoj situciji u zemlji koja je po svim kriterijama na visokoj razini sigurnosti nije dobro da se u ovom trenutku narušava to što imamo. Ja sam one koji dolaze iza mene pozvao da budu bolji od mene. Ja sam siguran da o tome ne odlučuje ni mandatar, dobra je šala kad kaže da on odlučuje oko ministara. Onaj tko preuzme ovo ministarstvo dobija čist sustav i uhodan posao u kojem će biti potrebno da poštuje zakonske propise. Ministar ne može narediti niti zaustaviti kriminalističke obrade. S tim indicijima se uznemirava javnost. Ako netko ima indicije onda ih je dužan iznijeti, a ne govoriti da je čuo. Mom nasljedniku ne smije pasti na pamet da se miješa u krim poslove, ne smije naređivat krim istrage. Pozvao sam gospodina Petrova, nadam se da će prihvatiti sučeljavanje. Još nisam dobio odgovor. Trebamo početi tako razgovarati, a ne da se šalju glasnogovornici”, rekao je Ostojić na N1 televiziji.

“Potpišite prijave pa da mogu reagirati. I kako Grmoja, kako se predstavlja, siva eminencija, zna za predstavku?. Ako je naziv predstavke “Politička hobotnica Bože Petrova”, to je već objavljeno na onom opskurnom portalu koji sam i ja tužio. Neću dozvoliti da se policiju optužuje bez ikakvih dokaza samo kako bi se to nekome prikačilo”, dodao je ministar Ostojić.

 

 

Komentiraj