Kandidat za predsjednika SDP-a Ranko Ostojić večeras je gostovao u Dnevniku N1 televizije, gdje je rekao kako je SDP uvijek radio demokratski iskorak, te kako pravilo ‘jedan član, jedan glas’ treba proširiti i na Predsjedništvo i Glavni odbor.

“Važno je obrazovanje i znanje kao prioritet. Želim da to bude jedna od naših važnih politka”, rekao je Ostojić o tome treba li SDP-u novi program, dodajući kako su politike važnije od programa.

Na pitanje treba li SDp ići lijevo ili prema centru, Ostojić odgovara: “SDP-u prigovaraju da ne može ići lijevo jer tamo nikad nije bio, a ja kažem da je SDP stožerna stranka ljevice. Civilno društvo i sinidkati su naši partneri i tu smo fulali. Moramo s njima zajedno raditi i surađivati. Možemo se boriti i u sabornici i diplomatskim domjencima, ali ako treba i izaći na ulicu. Mora se čuti naš glas.”

Ostojić je rekao kako sada dolazi novo vrijeme za SDP i da mogu krenuti u novi početak. Na prigovore da je sličan Milanoviću, kaže da je u stranku ušao 1990. godine. “Mogli su reći da sam i desna ruka Račana i Milanovića”. Ističe kako ne razmišlja tko će se naći u drugom krugu stranačkih predsjedničkih izbora, te je pozvao na fer borbu.

SDP će u devetom sazivu Hrvatskog sabora biti oporba, a Ostojić ke kako će koristiti priliu da ukažu na greške. “Podržat ćemo dobro, ali i biti kritični ako budu predlagali stvari kako zadnji put. Ako budu eksperimentirali onda mogu biti sigurni da nećemo stajati sa strane”, zaključio je.

Komentiraj