HINA / Denis CERIĆ

RANKO OSTOJIĆ “Kriza u SDP-u je definitivno gotova”

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić u utorak je u studiju N1 televizije komentirao aktualne događaje u Hrvatskoj.

O krizi u SDP-u kaže da je gotova. “Definitivno je gotova. Bilo je nezadovoljnika koji su iskazali svoj stav, to se raspravilo i donesene su odluke i uvjeren sam da će se sad nastaviti drugačijim putem – da se o stanju u stranci raspravlja u stranci, a ne u medijima”, kazao je.

Komentirao je i današnje svjedočenje bivše premijerke Jadranke Kosor u slučaju protiv bivšeg premijera Ive Sanadera. “Nažalost, to je slika kako je HDZ radio proteklih godina. Bivši premijer i bivša premijerka imaju ‘primopredaju’, u sefu nalaze stotine milijuna kuna, koji nije evidentiran i Kosor taj novac drži u sefu nekoliko mjeseci. Sad ima retrogradnu amneziju i kaže da se toga ne sjeća. Nije se dobro pripremila”, istaknuo je Ostojić dodajući kako SDP nikada nije imao premijera koji je bio na sudu.

Ostojić se dotakao i kandidature Zagreba za sjedište Europske agencije za lijekove. “Institucija HALMED je izvanredna, jedinstvena organizacija, sastavljena od sjajnih ljudi koji izvrsno i stručno obavljaju svoj posao. Kad imate takvu instituciju, takvu agenciju za lijekove, onda je čas posla prebaciti EMA-u u Zagreb. Očito aplikacija nije dobro napravljena, to su mi rekli”, kaže Ostojić. Dodao je da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na sastanku imao ‘misaoni tijek koji se nije mogao pratiti’ te je Zagreb zevršio na pretposljednjem mjestu.

“Tamo gdje je fake, tu smo prvaci, a tamo gdje možemo jamčiti, tu nismo. Zato je Zagreb posljednji i u povlačenju fondova Europske unije, zbog loše birokracije. Zagreb ima potencijala, ali ga nije iskoristio”, zaključio je potpredsjednik SDP-a.

Komentiraj