Ranko Ostojić doživio infarkt, u stanju inducirane kome, ali stabilno

Bivši ministar unutarnjih poslova i saborski zastupnik, predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić danas oko 13 sati doživio je srčani udar, piše Dalmatinski portal.

Istoimeni portal navodi kako je Ostojić  zadržan na bolničkom liječenju, ugrađen mu je stent.

Nalazi se u KBC-u Split, u stanju inducirane kome, ali stabilno.

“Imao je infarkt, primljen je u bolnicu poslijepodne i trenutačno je u Jedinici intenzivnog liječenja”, rekli su u splitskome KBC-u u utorak kasno poslijepodne.

Stres i dijagnoze

Podsjetimo, Ostojić je prije šest i pol godina, kao ondašnji ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade, imao ozbiljnu dijagnozu sepse. Zbog visoke temperature i upalnog procesa tada je bio operiran u KBC-u Zagreb, čak su mu u jednom trenutku zatajili bubrezi i jetra te je stanje bilo vrlo zabrinjavajuće. Mediji su tada pisali da se liječnici bore za njegov život.

Iz Vlade su tada priopćili kako je kod Ranka Ostojića utvrđen upalni proces u području vrata, izvršen je operativni zahvat i drenaža upalnog procesa. Pretpostavljalo se da je, među ostalim, riječ o velikoj količini stresa koji negativno utječe na zdravlje.

Nešto ranije, u ožujku 2012. godine, Ostojić je završio je na operaciji u kojoj mu je odstranjen apsces u području glutealne regije.

Njegovo stanje sepse nema veze s prijašnjim operacijama, niti s prijašnjim bolestima, priopćili su liječnici 2014. godine.  Nakon liječenja na intenzivnoj, Ostojić se u rujnu 2014. godine ubrzo vratio i aktivno uključio u politiku.

Tada je zahvalio svima koji su mu pružili potporu kada mu je zdravstveno stanje bilo kritično, liječničkom timu KBC-a Rebro na čelu s dr. Gašparevićem, a posebnu je zahvalu uputio dr. Dragi Prgometu, na “savršenom rezu, koji je izvadio dva limfna čvora i spasio mu život”.

Komentiraj