RANKO OSTOJIĆ: ‘Božinović nije trebao podnijeti ostavku nego je već odavno trebao biti smijenjen’

Predsjdnik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić objašnjava zašto je podnio ostavku na tu dužnost desetak dana prije izbora na kojima je ponovno izabran te zašto smatra da bi premijer Plenković trebao smijeniti Davora Božinovića

Prošloga vikenda održan je prvi krug unutarstranačkih izbora za lokalne organizacije SDP-a. Jedan od SDP-ovih veterana, bivši ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade Zorana Milanovića, jedan od četvero potpredsjednika stranke Ranko Ostojić, desetak dana prije izbora dao je ostavku na funkciju predsjednika Županijske organizacije SDP-a. Usprkos tome, na nedjeljnim izborima ponovo je izabran na tu funkciju.

Pravnik po struci i uvjereni ljevičar i antifašist, Ranko Ostojić učlanio se u SDP još 1990. Bio je splitski gradski vijećnik i načelnik Policijske uprave Split, a 2001. godine imenovan je ravnateljem policije u vladi Ivice Račana. Od 2005. do 2007. bio je član uprave Slobodne Dalmacije, a potom direktor investicija i izgradnje kompleksa Slobodne u Dugopolju. Dragovoljac je Domovinskog rata i nositelj Spomenice. Bio je saborski zastupnik od 2007. do 2011. i od 2016. do 2019. Nezadovoljan načinom na koji je Davor Bernardić vodio stranku i sastavljao liste za posljednje parlamentarne izbore, odbio je biti 7. na listi u IX. izbornoj jedinici i nije ušao u Sabor. Na lokalnim izborima u svibnju 2021. ušao je u drugi krug izbora za splitsko-dalmatinskog župana, ali ga je pobijedio HDZ-ov Blaženko Boban…..

Nastavite čitati na linku:

RANKO OSTOJIĆ: ‘Božinović nije trebao podnijeti ostavku nego je već odavno trebao biti smijenjen’

Komentiraj