RANJEN NA POLJUDU Vatrogasac u bolnici, dvije osobe privedene zbog zloupotrebe pirotehnike

Miranda Cikoticj/PIXSELL

Vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita teško je ozlijeđen predvečer na stadionu Poljud kad mu je petarda “topovski udar” bačena s tribina uništila jagodicu prsta, o čemu je Nacional ranije izvijestio, doznaje se u bolnici.

On se u drugom poluvremena utakmice između Dinama i Hajduka nalazio ispod tribine, kada je počela bakljada i blizu njega eksplodirao “topovski udar” teško ga ozlijedivši.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Odmah je kolima Hitne medicinske pomoći prebačen na Odjel plastike bolnice na Križinama.

Antonela Lolić iz splitske policije je rekla kako će oni poduzeti sve mjere kako bi pronašli počinitelja.

Iz splitskog kluba Hajduk večeras su izrazili žaljenje zbog ozljeđivanja vatrogasca.

Splitski su vatrogasci još prije pet godina upozorili da ima ozljeđivanja njihovih djelatnika od petardi i da možda više neće osiguravati utakmice.

Iz splitsko- dalmatinske Policijske uprave u subotu  navečer nakon utakmice na Poljudu  piopćeno je da su zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava dvije osobe u žurnom postupku privedene na Prekršajni sud u Splitu, te da će sutra zbog ostalih prekršaja biti privedeno još sedam osoba.

Splitska policija, kako se navodi u priopćenju, ukopno je privela 34 osobe zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od kojih je zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava uhićeno 8 osoba nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje.

Prije utakmice policija je oduzela 12 različitih komada pirotehničkih sredstava. Tijekom cijelog dana policajci su nadzirali područja željezničkog i autobusnog kolodvora i trajektne luke u Splitu kao i autobusnih postaja na širem području grada radi prevencije protupravnih ponašanja i narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ističe se u priopćenju.

“Nakon javnog okupljanja, kada su navijači napuštali stadion, evidentirali smo i brzom intervencijom spriječili daljnje širenje nekoliko izoliranih incidenata narušavanja javnog reda i mira,” stoji u policijskom priopćenju.

Komentiraj