Izvanredni povjerenik Vlade za Agrokor, Ante Ramljak, u petak se obratio javnosti. Kazao je da je bio u najvećem zagrebačkom Konzumu, onom na Radničkoj kako bi se uvjerio da se police pune robom.

“Mislim da kad uđete u Konzum i vidite meso, ribu, voće i povrće da je to vratilo vjeru i zaposlenicima i ljudima koji su naši stalni kupci”, rekao je Ramljak dodajući da se želio osobno zahvaliti zaposlenicima koji su, kada su ostali bez kvasca, sami skupili novac i kupili kvasac te ispekli kruh. Ramljak naglašava da je to gesta lojalnosti.

Povjerenik je rekao i da se još nisu dotakli teme plaća. “Nadam se da će se do kraja dana postići sporazum kojim bi se stavio moratorij na naplatu mjenica. Vijdet ćemo tko će do kraja dana potpisati”, rekao je Ramljak dodajući da dionici postupoka oko mjesnica upravo vode sastanak.

“Mi ćemo pozvati više banaka. Sberbank je s milijardu i 300 milijuna eura već vjerovnik, a to su ogromna sredstva čak i za tako veliku banku. Ne mogu reći hoće li pregovarati oko dodatnog financiranja. Ali bez svakog se može. Jučer smo pozvali 6 konzultantskih tvrtki na razgovor. Njihove ponude ćemo analizirati”, otkrio je dodavši da će do sredine tjedna osličiti tko će biti u njegovom timu za restrukturiranje.

“Pozdravljam odluke vlade koja će donijeti zakon koji će zaštititi poslovanje Agrokorovih kompanija. Svi su zabrinuti je li bilo prelijevanja likvidnih sredstava u Hrvatsku ili ne. Ne vidim problem da postave nekog povjerenika koji će biti u nadzornom tijelu”, komentirao je Ramljak donošenje ‘lex Mercatora’ u Sloveniji.

“Mi smo od domaćih banaka dobili 80 milijuna eura kredit na kamatu 4,79 posto. Ova grupa se nikad nije tako financirala. Povjerenje je u financijskom svijetu najvažnija stvar da će se te kreditne linije vratiti. Kad izgubite povjerenje ne možete više poslovati”, dodao je.

Komentiraj