Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, u utorak se obratio medijima. Kazao je da je danas obavio razgovore s s predsjednicima Uprava svih kompanija u Agrokoru.

“Situacija je nakon deblokade računa puno povoljnija nego se mislilo. Plaće zaposlenicima bit će isplaćene do petka”, istaknuo je Ramljak.

Otkrio je i kako će već u četvrtak prva sredstva, od 150 milijuna eura, ići dobavljačima i za obnavljanje kompanije. Ramljak je dodao kako su domaći stručnjaci koje je angažirao već počeli raditi. Kazao je kako je već odabrao tim domaćih stručnjaka koji pripremaju podatke te da je već pozvao tri međunarodne kompanije za restrukturiranje.

Naglasio je da je PIK Vrbovec već dobio sredstva za mesne prerađevine pa će trgovine Konzuma za predstojeće blagdane imati svježe meso na policama.

Ramljak je novinarima rekao i da se čuo s direktorima kompanija u regiji, koji su ga izvijestili o stanju. “Svi su porezi u tim državama su plaćeni, sve obveze prema dobavljačima se ispunjavaju. Tako da ne vidim razloga da bi s tim kompanijama bilo nekih problema”, poručio je.

Ramljak nije želio komentirati posljednje vijesti da je kreditna agencija Moody’s ponovno srušila rejting Agrokora. “Nisam vidio pa ne mogu komentirati. To je njihovo mišljenje”, rekao je zaključujući kako ga nimalo ne zabrinjava.

Komentiraj