Ante Ramljak, vladin povjerenik za Agrokor, danas se ponovno obratio novinarima kako bi izvijestio javnost o najnovijim događajima u Agrokoru.

“Jezgra se polako počela hladiti, stvari imamo pod kontrolom. U ovom trenutku situacija, ne mogu reći da je do kraja sigurna, ali se smiruje i polako se okrećemo unutrašnjem restrukturiranju, razgovoru s dobavljačima i kompanijama, da vidimo u kakvoj su situaciji.

To je ono što smo uspjeli ovaj tjedan postići. Paralelno s time razgovaram smo radili s dobavljačima i bankama na potpisivanju promemorije da bi se stavio moratorij za mjenice, koje se ne bi naplaćivale barem 30-ak dana”.

“Nadam se da ćemo do kraja dana imati potpisanu većinu dobavljača i banaka, da možemo od ponedjeljka krenuti s mirnijom situacijom razgovora oko toga kako da u konačnici taj dug prebacimo na Agrokor.

Zadnja stvar, važno je da smo odabrali i poslali na suglasnost za potpisivanje ugovora međunarodnu konzultantsku kuću za restrukturiranje, nadam se da ćemo početkom sljedećeg tjedna dobiti suglasnost.

U ovom trenutku je 15-ak od 31 banke i faktoring kuća potpisalo”, rekao je Ramljak.

Komentiraj