Na konferenciji za novinare Vladin povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak u srijedu je odbio ponudu ruskih banaka koje su nudile 150 milijuna eura za osiguravanje likvidnosti kompanije.

“Postigli smo dogovor s domaćim bankama o kreditu od 80 milijuna eura. U 48 sati koliko sam ovdje, želim zahvaliti ljudima koji su na tome radili i domaćim bankama i mislim da je ovo rekordni rok u kojem su neke banke u 48 sati odobrile takva sredstva. Zahvaljujem svima, reakcija svih koji su sudjelovali je bila izuzetna. Nastavljamo dalje”, rekao je Ramljak.

Dodao je i da će sutra početi isplate prema dobavljačima, te da smatra da su ušli u mirniju fazu koja će osigurati dodatni mir u idućih mjesec dana.

Istaknuo je da postoje i drugi zainteresirani za Agrokor. “Pet domaćih banaka ima jako puno povjerenja u to da i dalje prate ovu kompaniju. Ima puno i međunarodnih financijskih institucija, koje su željne ući u financiranje, kad dobiju ovaj supersenior status”.

Na pitanje zašto Sberbank ne sudjeluje i zašto samo 80 milijuna, a ne očekivanih 150 milijuna, odgovorio je “Da nisu imali dovoljno vremena da sa Sberbankom ispregovaraju. Sberbanka je, rekao je, sudjelovala u ovim razgovorima i tražila da se 100 milijuna, koje je u veljači dala kompaniji, uključi kao dio senior duga, tj. da imaju prvi isplatni rejting”.

Komentiraj