‘Ramljak mora vratiti novac jer nije napravio ništa’

HINA/ Denis CERIĆ

Ekonomski stručnjak Slavko Kulić u subotu je za N1 komentirao situaciju u Agrokoru. “Rasprava o Agrokoru treba se voditi u DORH-u, a ne od strane pojedinačnih privatnika, analitičara, sintetičara ili takozvanih Vladinih povjerenika. Mi temu Agrokora zapravo još nismo otvorili. Hrvatska nije u ništa boljoj poziciji od Agrokora. Na tuđoj moći opstanka i razvoja nema”, smatra Kulić.

Dodaje da Ramljak može dati ostavku, samo pod uvjetom da vrati novac za uslugu koju nije izvršio. Uvjeren je da će novi izvanredni povjerenik dovesti svoje ljude. “To je i uvjet, ne može nastaviti gdje je ovaj stao jer je upitan sam pristup problemu. Ja znam kako je Agrokor nastao. Institucije koje su odgovorne za stanje u Agrokoru, HNB, ZABA, HANFA, DORH… Još nitko povodom toga što su one učinile nije nitko progovorio”, kaže.

Upitan je li u 10 mjeseci Ramljak ipak napravio nešto dobro, Kulić odgovara: “Ne može se kazati jer nije izašao s rezultatom rada, a uzeo je novac. Nije ništa napravio, ne može ga se ni hvaliti ni kuditi”.

Komentiraj