HINA/ Denis CERIĆ

“Ramljak će biti uklonjen”

“Povjerenik je već praktički odstrijeljen i bit će maknut”, zaključak je saborskog zastupnika MOST-a, Nikole Grmoje, koji je za N1 televiziju komentirao današnju sjednicu Odbora za gospodarstvo na kojoj su na zastupnička pitanja odgovarali izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak i ministrica Martina Dalić.

Grmoja se požalio na format sjednice, kao i na nekonkretna pitanja i odgovore. “Ramljak je bio puno konkretniji, iako ni on nije dao odgovor na sva pitanja. Martina Dalić nije dala odgovor ni na jedno pitanje. Mislim da će povjerenik uskoro biti maknut iz Agrokora”, rekao je Grmoja istaknuvši kao razlog za to Ramljakovu pokajničku izjavu prihvaćanja odgovornosti.

“Ministrica Dalić je preuzela odgovornost za Lex Agrokor. Pokušao sam je navući da kaže što bi mijenjala i ona se izvlačila, očito je da nije sama pisala taj zakon, da su ulogu imali konzultanti i odvjetnička društva. Izgleda da je to društvo Šavorić. Čovjek je kasnije otišao iz tog ureda, vjerojatno da se smanji mogućnost štete za samu Vladu”, kazao je Grmoja, dodavši kako je možda danas i Ramljaku žao što nisu pristali na Mostov prijedlog tri povjerenika za Agrokor.

Rekli su da je opsadno stanje, da će se dogoditi slom gospodarstva, da ne shvaćamo da u kriznim situacijama treba donositi brze odluke”, nastavio je Grmoja kazavši kako se ne smije se dopustiti angažman firme povjerenika koja u jednom tjednu zarađuje koliko je prije zarađivala u godini dana. “To je moralno nedopustivo i odgovornost treba snositi ministrica”, rekao je Grmoja objasnivši zašto smatra da je ovo “odstrel Ramljaka”.

“To se vidjelo iz njegove prve rečenice gdje je pokušao imputirati da je izbor Mosta. Moguće je da ga je Petrov zvao, ali kao izbor HDZ-a. To je bila situacija u kojoj su i mediji i svi stvarali atmosferu da će se dogovditi slom i mi smo imali odgovornost da se to ne dogodi”, pojasnio je Grmoja dodavši kako je Most izglasao zakon i ponudio alternativni model financiranja koji nije prihvaćen, a zbog kojeg je Most vjerojatno izbačeni iz Vlade.

Nastavak rada Odbora Grmoja je kritizirao kazavši kako oporba ispada jalova. “Imate jedno pitanje i ako idete postavljati potpitanja, prekida vas predsjednik. Puno je pogodnije istražno povjerenstvo, zato su ga i ukinuli. Ovo je forma koja više odgovara vladajućima. Vidjelo se na izrazu lica Martine Dalić da joj nije svejedno nakon ispitivanja Mire Bulja i mene. Komentirala je to i kad je izlazila iz prostorije, očito smo je jako uznemirili”, zaključio je Grmoja.

Komentiraj