Rakuten Viber potpisao EU Kodeks ponašanja i potvrdio sigurnost svoje platforme

Autor:

Press/Rakuten Viber

Rakuten Viber je u Bruxellesu potpisao EU Kodeks ponašanja čime je dodatno potvrdio svoju predanost sprečavanju i suzbijanju širenja govora mržnje na internetu na području cijele Europe. Ovim potezom poznata komunikacijska platforma je dodatno naglasila da njen sustav podržava privatnu i sigurnu razmjenu poruka i ostalih sadržaja.

Idit Arad, viša savjetnica Rakuten Vibera, koja je u tvrtki zadužena za temu zaštite privatnosti, pridružila se u Bruxellesu Didieru Reyndersu, šefu Komisije EU za pravosuđe, potrošače i ravnopravnost spolova kako bi potpisala sporazum.

Potpisivanjem kodeksa Viber će u budućnosti surađivati s Europskom komisijom za pravosuđe, potrošače i ravnopravnost spolova, kao i pouzdanim nevladinim organizacijama na praćenju, analizi i uklanjanju govora mržnje na svojoj komunikacijskoj platformi.

Tvrtka je odvojila resurse za obuku i podršku timovima zaduženim za moderiranje sadržaja, koji će analizirati potencijalni sadržaj mržnje te poduzeti potrebne korake da se on ukloni.

Značajka koja će imati najviše koristi od potpisivanja Kodeksa ponašanja su Viber Kanali. Ljudi iz cijelog svijeta mogu se pretplatiti na Kanale kako bi otkrili najnovije vijesti, sudjelovali u anketama i kvizovima te dobili pristup ekskluzivnom sadržaju. Kanali također omogućuju javni forum za razgovor, a ovaj Kodeks ponašanja će osigurati da su implementirane odgovarajuće mjere za praćenje sadržaja. Ako se podijeli sadržaj mržnje u Kanalu, poruka će ubrzo biti označena i uklonjena. Kodeks ponašanja rezultirao je pozitivnim promjenama na mnogim online platformama.

Viber nastavlja proširivati svoje značajke i stvarati nove načine za međusobnu komunikaciju svojih korisnika.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.