RAKITIĆEV GOVOR “Luka nas je toliko puta spasio, moramo mu vratiti”

HINA/ Damir SENČAR

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić za britanski je Telegraph dao opširni intervju, u kojem se osvrnuo na prolazak Hrvatske u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon penala protiv Danske.

“U tom trenutku jedna se sekunda čini kao cijeli sat. Imate puno vremena za razmišljanje što se može dogoditi, a samo želite ugasiti svjetla da vas nitko ne vidi i zamisliti da sami samcati izvodite penal”, rekao je Rakitić o dramatičnom trenutku u Nižnji Novgorodu, kada je krenuo izvesti posljednji penal za Hrvatsku koji je ‘Vatrene’ odveo u četvrtfinale ‘na noge’ domaćinima Rusima.

HINA/ Damir SENČAR

Dodao je da je prije utakmice imao dobar osjećaj. “Razgovarao sam sa suprugom, koja mi je rekla da će se utakmica odlučivati penalima, i da ću zabiti posljednji”, kaže Rakitić koji dodaje da je cijelo nedjeljno jutro gledao obrane Kaspera Schmeichela, kako se postavlja kod slobodnih udraca i penala. Razgovarao je, kaže, i s Andrejem Kramarićem, koji je jedno vrijeme bio Schmeichelov suigrač u Leicesteru.

U trenutku kada je Rakitić krenuo prema bijeloj točki, Schmeichel je već obranio tri penala – po jednog Modriću, Badelju i Pivariću. “Morao sam zaboraviti na sve to i odlučiti da će to biti moj trenutak”, prepričava Rakitić i otkriva što mu je Domagoj Vida rekao prije posljednjeg penala – “Molim te zabij, molim te, molim te”.

HINA/ Damir SENČAR

Kapetan Luka Modrić promašio je kazneni udarac u 116. minuti susreta, a Rakitić navodi kako su svi igrači željeli pobjedu upravo zbog Modrića. “Okupio sam momke prije raspucavanja i rekao im: ‘Luka nas je toliko puta spasio, sada mu to moramo vratiti’. Subašiću sam rekao da uživa jer će to biti njegov trenutak”, sjeća se Rakitić te nedjeljne večeri u Rusiji.

Četvrtfinale, svjestan je Rakitić, nosi pun stadion ruskih navijača, ali Hrvatska mora pokazati svoju najbolju igru.

Komentiraj