Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u nedjelju je u Deauvilleu održao konferenciju za novinare, na kojoj je najavio utakmicu protiv Španjolske, koja je na rasporedu u utorak od 21 sat.

“Idemo svojim putem, znamo kakva je situacija. Imamo veliku utakmicu, idemo se maksimalno pripremiti, zajedno je možemo izgurati”, rekao je Rakitić na početku. “Velika smo obitelj, to pokazujemo iz dana u dan”, kaže.

Svi su, dodaje, svjesni kako će utakmica protiv španjolske biti izimno teška. “Najvažnije je da ostanemo svoji i idemo svojim putem, bez ikakvog stresa, srama i da se ne bojimo”, dodao je Rakitić.

Na novinarsko pitanje da nas, u slučaju drugog mjesta u skupini, u osmini finala čeka Italija, Rakitić je istaknuo kako prvo treba odraditi utakmicu sa Španjolskoj. Uvjeren je da je Hrvatska bolja sa svakom utakmicom. “Protiv Češke nismo imali sreće, zabili su nam dva gola u pola šanse i nogomet nas je kaznio”, kazao je odlični veznjak Barcelone.

Iako nam je za drugo mjesto u skupini dovoljan i bod protiv Španjolaca, Rakitić kaže kako je važno da u skavkoj utakmici odigraju maksimalno i idu na pobjedu. Rakitiću će se u utorak suprostaviti njegov suigrač iz Barcelone, Andres Iniesta, jedan od ključnih igrača ‘Furije’.

“Nogometni čarobnjak. Stvarno uživam u ove dvije sezone uz njega, puno sam toga naučio”, rekao je Rakitić izrazivši nadu da će ga izbornik možda odmarati za drugi krug, kojeg je Španjolska već izborila. “Želim mu svu sreću ovog svijeta, ali ne u sljedećoj utakmici”, poručuje Rakitić.

Ipak, Španjolska nije samo Iniesta. “Oni imaju velike igrače. Morata je u formi, pokazao je to ovdje. I Nolito je fantastičan, i cijeli vezni red”, zaključio je Rakitić.

Komentiraj