Rajoy: Europa treba modernu i dinamičnu Hrvatsku

Europa treba modernu i dinamičnu Hrvatsku koja je potpuno integrirana u institucije EU-a i pridonosi gradnji europskog projekta, poručio je španjolski premijer Mariano Rajoy u čestitki hrvatskom kolegi Tihomiru Oreškoviću na preuzimanju dužnosti, izrazivši uvjernost da će reformski program Oreškovićeve vlade biti uspješan.

“Hrvatska je nesumnjivo suočena s nekim važnim izazovima, ali uvjeren sam da će reformski program koji vaša vlada kani provesti biti uspješan”, napisao je Rajoy.
Europa treba modernu i dinamičnu Hrvatsku koja je potpuno integrirana u institucije EU-a i pridonosi gradnji europskog projekta u korist svih građana EU-a, poručio je Rajoy. “U tome možete računati na podršku i suradnju moje zemlje”, istaknuo je.
Rajoy navodi da su ulaskom Hrvatske u EU veze sa Španjolskom, koje su i prije bile snažne, postale još bolje u mnogim područjima.
“Unatoč tome, još ima dosta prostora za daljnje poboljšanje u različitim područjima, poput trgovinske razmjere, infrastrukture, zaštite okoliša i znanstvene suradnje”, piše Rajoy, naglašavajući da je Španjolska zainteresirana za suradnju s Hrvatskom u tom zajedničkom cilju.

Komentiraj