RAJKO OSTOJIĆ “Ne mogu shvatiti glasovanje Tomislava Sauche”

Hina/ Dario GRZELJ

SDP-ov Rajko Ostojić u ponedjeljak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao aktualnu političku situaciju i stanje u stranci.

“Andrej Plenković je sklopio trgovačku koaliciju, sklopio je cijeli niz ugovora na papiru, na salveti, na stolnjaku. Sa Glasnovićem oko HVO-a i slične stvari, to sve košta, od koga je autoriziran, je li to u državnom proračunu, to su pitanja na koja nema odgovora”, rekao je Ostojić dodajući da će Plenković možda za dva-tri mjeseca reći da on nije ništa potpisao, već je to napravila tajnica ili netko drugi.

Dodaje da su to pitanje za Povjerenstvo za sukob interesa i slična tijela. “Nije kaznena odgovornost, ali može biti presumpcija za odgovornost za kazneno djelo”, smatra. Na sjednici stranke odlučit će, kaže, hoće li SDP tražiti očitrovanje Povjerenstva.

“Vlade nema, četiri ministra ne postoje, sve ono što nam treba kao državi, MUP i pravosuđe da funcionira, a ne onaj tko treba ići na ročište da se iznenada razboli. Što se dešava s Hrvatskom? Nemamo Vladu, nemamo ključna ministarstva, dolazi nam turistička sezona, dolaze nam tri Hrvatske, ne znamo kako ćemo ih pustiti u Hrvatsku, a Sabor se pretvara u d.o.o., društvo s ograničenom odgovornošću”, poručuje.

Ostojić kaže da ne može shvatiti niti racionalno objasniti glasovanje Tomislava Sauche za Zdravka Marića. “Nije mi jasno, ali želim sreću svakom onome tko je glasao, s time će nastaviti živjeti. Jasno sam ga branio unazad dva tri mjeseca, nismo ga htjeli izbaciti dok se ne utvrdi eventualna kaznena odgovornost, i Saucha nas je za to pohvalio. Ne vidim racionalan razlog. Ne poznajem ga toliko dobro, ali paradoks je da je bivši SDP-ovac, šef kabineta premijera SDP-a, dao svoj glas za ostanak ove Vlade, nefunkcionalne Vlade i Sabora. To će se analizirati ne samo u studijama Hrvatske, nego i svijeta”, tvrdi.

Na kraju je poručio da uvijek postoji šansa za dijalogom Plenkovića i Bernardića, ali nikako trgovanje- “Uvjeren sam da ćemo ići na nove izbore u devetom, desetom mjesecu”, zaključio je Ostojić.

Komentiraj