HINA / Denis CERIĆ

RAJKO OSTOJIĆ ’70 posto građana želi Zagreb koji će biti lokomotiva cijeloj Hrvatskoj’

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić također je ocijenio da rezultati prvih izlaznih anketa govore da 70 posto Zagrepčana želi promjene i drugačiji Zagreb.

“Sedamdeset posto građana ne želi zaostali Zagreb koji je u nekom drugom stoljeću, već žele Zagreb koji će biti lokomotiva cijeloj Hrvatskoj. U ovom trenutku imate četiri dizalice na jednom gradilištu u Vrbanima. Nigdje drugdje. Diljem Zagreba se ne gradi – ne rade se vrtići, škole i to je upravo ono što će napraviti Mrak Taritaš”, istaknuo je.

“Očito je došlo vrijeme da imamo gradonačelnicu, ženu, gospođu”, rekao je, izrazivši uvjerenje u pobjedu za dva tjedna u drugom krugu izbora.

Ostojić je naglasio da je razlog što SDP nije imao svog kandidata to što je njihov kandidat Davor Bernardić u međuvremenu postao predsjednik SDP-a Hrvatske i nije bilo vremena da grade novog kandidata. “Ali Anka Mrak Taritaš dijeli slične, gotovo iste  značajke i vrijednosti koje dijelimo mi i to je nešto što apsolutno podupiremo”, dodao je.

“Što se tiče ostalih gradova, naš kandidat pobjeđuje, a dva kandidata koja podupiremo –  Ivica Vrkić u Osijeku ulazi u drugi krug kao prvi, a Mrak Taritaš kao druga. Ovo je rezultat koji mi očekujemo i mislim da ćemo imati čak tri gradonačelnika od četiri velika grada”, naglasio je.

Komentiraj