Raise the Woof: Objavljen je prvi božićni singl za pse

Došlo je ono vrijeme godine kad iz zvučnika možemo očekivati dobro poznate hitove ‘All I Want for Christmas is You’ MariahCarey ili ‘Last Christmas’ Whama. Slušati jednu te istu blagdansku glazbu, svake godine, do sad je bila samo ljudska borba, ili ljudsko zadovoljstvo.

Sada se ‘čarima’ zaraznih blagdanskih melodija mogu priključiti i psi. Naime, kako piše CNN, objavljena je pjesma za koju se tvrdi da je prvi božićni singl dizajniran isključivo za pse, a prve snimke pokazuju da je prijam kod ljubimaca snažan.

Pjesma se zove ‘Raise the Woof’ i stvorena je temeljem znanstvenog istraživanja načina na koji zvuk djeluje na pse, a svoje su savjete dali i životinjski bihevioristi. Pjesma koristi reggae ritam i zvukove zvona, igračke koje škripe i upute vlasnika. Tvrtka Tails.com navodi da je pjesma osmišljena pomoću fokus grupe od 25 pasa, kojima je odsvirano više od 500 zvukova i analizi njihovog ponašanja.

U priopćenju su naveli da su znakovi koji okazuju da psi uživaju u pjesmi pažnja, pokušaj optkrivanja odakle dolazi zvuk, naginjanje glave ili pomicanje ušiju i mahanje repovima. Pjesma je snimljena studiju Abbey Road, kojeg su proslavili Beatlesi. Sav prihod od prodaje limitirane edicije vinila donirat će se udruzi za mentalno zdravlje muškaraca Dudes&Dogs.

Prema nekim istraživanjima, psi pozitivno reagiraju na glazbu. Studija iz 2002. godine pokazala je da su psi u skloništima postali opušteniji kad im se puštala klasična glazba, dok je istraživanje iz 2017. godine koje je provela organizacija SPCA pokazala da psi uživaju u taktovima reggaea i soft rocka.

Komentiraj