Raheem Sterling izbačen iz engleske reprezentacije, sukobio se sa suigračem

Napadač Manchester Cityja Raheem Sterling izbačen je iz engleske nogometne reprezentacije nakon što se sukobio sa reprezentativnim suigračem, Liverpoolovim Joeom Gomezom. Sterling će tako propustiti kvalifikacijski ogled za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Crne Gore.

Sterling je poručio kako su ga ’emocije ponijele’. Na društvenim mrežama napadač Cityja ‘objasnio’ je kako se radilo o incidentu koji je trajao nekoliko sekundi, te poručio kako je odnos njega i Gomeza sada ‘dobar’.

Bio je to samo nastavak koškanja iz utakmice Liverpoola i Cityja ove nedjelje, u kojoj je Liverpool slavio nad aktualnim engleskim prvakom i povećao razliku na vrhu ljestvice.

“Joe i ja razmijenili smo riječi, riješili neke stvari, nastavljamo dalje. U situaciji smo gdje su emocije povišene, a dovoljno sam velik čovjek da mogu priznati da su me emocije svladale”, napisao je Sterlig na Instagramu.

Izbornik Engleske Gareth Southgate kazao je kako je izbacivanje Sterlinga ispravna stvar za momčad u ovom trenutku. “Jedan od najvećih izazoa i snaga je što smo uspjeli razdvojiti klupsko rivalstvo i nacionalnu momčad. Nažalost, emocije nakon nedjeljne utakmice još su bile sirove i dogodilo se što se dogodilo”, kazao je Southgate.

Engleska u četvrtak na Wembleyju igra svoju tisućitu utakmicu, a pobjeda protiv Crne Gore zaja mčila bi im plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine. I bod bi im bio dovoljan, ukoliko utakmica Češke i Kosova također završi remijem. Posljednju utakmicu kvalifikacija Engleska igra u nedjelju protiv Kosova.

Komentiraj