Rage Against the Machine objavili dokumentarni film „Killing In Thy Name“

Rage Against The Machine objavili su kratki dokumentarni film pod nazivom „Killing In Thy Name“. Film je nastao suradnjom grupe Rage Against the Machine i međunarodnog umjetničkog kolektiva Ummah Chroma, a prati učitelja dok podučava skupinu djece o povijesti ugnjetavanja u Sjedinjenim Državama. “Slijedi dokument o istinitim događajima”, stoji u uvodu filma „Killing In Thy Name“.

„Cilj nam je da ovaj film bude protupožarni izlaz iz fikcije poznat kao ‘whiteness’ i izvor za otkrivanje. Zapamtite, djeca uvijek gledaju”, stoji u uovu filma. U cijelom se filmu koristi protestna pjesma Rage Against the Machine ‘Killing In The Name Of’ koja je prekrivena citatima benda. Basist Tim Commerford povodom filma je izjavio: „Pisanje pjesama koje imaju nešto za reći o onome što se događa društveno i politički nije izbor za nas. To je obveza. Želim koristiti glazbu kao oružje i početi time prskati budale. ”

“Glazba ne bi postojala bez politike. Kada nastupamo i ako neko  neko dijete iz publike potom započinje s promjenom, taj proces razmišljanja barem samo za sebe – to je najmoćnije vrijeme koje Rage Against the Machine može imati kao bend”, izjavio je bubnjar grupe Brad Wilk. Naslovnica dokumentarca prikazuje poznatu fotografiju muškarca koji stoji pokraj lubanja otprilike 1,5 milijuna bizona, koje su zaklani kako bi se okončala borba za neovisnost američkih Indijanaca. U nastavku možete pogledati film „Killing In Thy Name“:

Komentiraj