hina

RAFINERIJA “Očekujemo potporu Grada Siska”

Nakon što je novi predsjednik Uprave Ine Sandor Fasimon najavio zatvaranje proizvodnje u Rafineriji nafte Sisak, glasnogovornik Stožera za obranu Rafinerije i očuvanje radnih mjesta Predrag Sekulić u petak je izrazio razočaranje izostankom reakcije mjerodavnih te dodao kako očekuju veću potporu Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije.

“Očekujem jasno opredjeljenje i veću potporu od Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije. Ukoliko će Stožer ići u prosvjedne akcije, vjerujem da potpora neće izostati. Moramo doći do institucija vlasti da ostvarimo dijalog, jer od 2014. godine imamo deklarativnu podršku”, rekao je Sekulić.

Dodao je i kako od ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića također očekuju energičniju reakciju.

“Očekujemo energičniju i jasniju reakciju od one koju smo čuli, odnosno da mora vjerovati upravi. U državnoj upravi mora biti stručnih ljudi koji nas mogu razumjeti, saslušati i protumačiti brojke koje ćemo im prikazati. Napominjem da je riječ o nacionalnom interesu, odnosno energetskoj neovisnosti zemlje, jer sve više goriva uvozimo iz  Mađarske i Srbije, a Vlada to ne vidi”, poručio je Sekulić.

Stožer za obranu Rafinerije i očuvanje radnih mjesta imao je potpunu potporu Vlade, mjerodavnih ministarstava, te regionalne i lokalne samouprave. Međutim, najava o pretvaranju proizvodnih pogona u logistički centar zasad prolazi bez reakcije. Čak je i sjednica sisačkog Gradskog vijeća u četvrtak protekla, a da se problem Rafinerije nije ni spomenuo.

Komentiraj