Screenshot/YouTube

RADOVI NA ROTORU Novi Zagreb od danas bez tramvaja

U ponedjeljak kreću radovi na remetinečkom torotu, zbog čega će stanovnici Novog Zagreba čak godinu i pol dana biti bez tramvajskog prometa. Toliko je, naime, potrebno za završetak rotora i svih prilaznih prometnica. Tramvaji ne voze sve od Savskog mosta do Sopota, a riječ je o području na kojem živi više od 60.000 ljudi. Izmjene i na liniji 234 Svi će umjesto tramvajskih linija 7 i 14 koje su tamo prolazile morati koristiti novu autobusnu liniju 607.

Prva vožnja najavljena je za danas, u 4 sata i 32 minute ujutro, a autobusi će voziti sve do ponoći, svakih 8 minuta radnim danom, odnosno svakih 10 do 16 minuta nedjeljom. Izvanredna linija vozit će od Savskog mosta kroz Savski gaj i Trnsko, Avenijom Dubrovnik uz Velesajam do Muzeja suvremene umjetnosti i Sopota te će se vraćati istom trasom. Tramvaji broj 7 i 14 neće prestati voziti, nego će prometovati skraćeno. “Sedmica” će se okretati u Sopotu, na uobičajenom okretištu tramvaja broj 6, a linija 14 će također voziti skraćeno do Savskog mosta.

Sam rotor trebao bi biti zatvoren za promet od 2. studenog. Projekt rekonstrukcije jedne od najvažnijih prometnih točaka u gradu vrijedan je 300 milijuna kuna. Rotorom svakog dana prođe oko 100 tisuća vozila.

Javni prijevoz za vrijeme izvođenja radova

Zbog rekonstrukcije rotora Remetinec, od ponedjeljka, 6. kolovoza obustavlja se tramvajski promet između Savskog mosta i Sopota, te se uvodi izvanredna autobusna linija 607 (Savski most – Sopot – Savski most).

Autobus linije 607 prometovat će trasom: Savski most (parkiralište lijevo od početnog stajališta linije 110) – Studentski dom Stjepan Radić – Savski gaj – Trnsko – Velesajam – Muzej suvremene umjetnosti – Sopot (izlazno stajalište)

U povratku autobus će voziti trasom: Središće (ulazno stajalište) – Sopot – Muzej suvremene umjetnosti – Velesajam – Trnsko – Savski gaj – Savski most (izlazno stajalište).

Izvanredna autobusna linija 607 koristit će uobičajena stajališta autobusnih linija 109 i 222.

Tramvajska linija 14 prometovat će skraćeno na trasi Mihaljevac – Trg bana Josipa Jelačića – Savska – Savski most, dok će tramvajska linija 7, također, voziti skraćeno na trasi Dubec – Kvaternikov trg – Autobusni kolodvor – Sopot.

Za vrijeme radova i autobusna linija 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište) prometovat će djelomično izmijenjenom trasom. Autobus će s Glavnog kolodvora voziti uobičajenom trasom do Ulice Joszefa Antalla gdje će skretati lijevo u Ulicu Radoslava Cimermana, a zatim desno na Aveniju Dubrovnik te preko rotora i Remetinečke ceste redovnom trasom do krajnjeg odredišta. Privremeno se ukidaju autobusna stajališta Hipodrom i Stari Savski most, a uspostavlja se privremeno stajalište u Ulici Radoslava Cimermana kod kućnog broja 72a.

U povratku iz Laništa prema Glavnog kolodvoru autobus će voziti istom, izmijenjenom trasom, na kojoj će biti privremeno ukinuta autobusna stajališta Stari Savski most i Južna obala 4, a uspostavlja se privremeno stajalište na istočnom kolniku Ulice Radoslava Cimermana (Zagrebački velesajam).

Komentiraj