Radovani o ostavci Borisa Johnsona: “Nakon ovakvog debakla, nema neku veliku budućnost u britanskoj politici”

Autor:

Rovinj: Weekend media festival, panel diskusija We the People... regionalni javni servisi 22.09.2018., Rovinj - 11. Weekend media festival, panel diskusija We the People...regionalni javni servisi.  moderator Tin RadovanirBBC, Vici savjetnik za strategijurPhoto: Danijel Berkovic/PIXSELL

Danijel Berkovic/PIXSELL

Tin Radovani, viši savjetnik za strategiju BBC-ja, komentirao je za N1 Televiziju ostavku Borisa Johnsona na funkciju šefa Konzervativne stranke te najavu odlaska i s funkcije premijera nakon što se izabere novi lider te stranke.

“Cijela stvar je krenula s tim neočekivanim skandalom prošlog četvrtka kada je Chris Pincher priznao da je pod utjecajem alkohola napastovao dvojicu konobara. Nakon toga uslijedila je serija demantija kada je Johnson slao ministre u medije kako on ništa nije znao. Ti ministri bi bili demantirani u roku od sat vremena od novinara koji su nalazili da je Johnson oduvijek znao kakvog je karaktera Pincher, dapače, da je bio upoznat i s istragom koja se vodila u ministarstvu vanjskih poslova protiv njega. To je bio element koji je prelio čašu za dvojicu najistaknutijih članova Vlade”, pojasnio je Radovani.

Istaknuo je da su se, osim što se Vlada raspala, urušile cijele strukture upravljanja ministarstvima.

“Nakon ovakvog debakla, i ovako neslavnog poraza, i načina na koji je izašao, karakternih osobina koje su toliko jasno došle do izražaja u javnosti posljednjih mjeseci, on nema neku veliku budućnost u britanskoj politici. Upitno je bi li mogao krenuti kao bivši premijer po svijetu i držati govore, osnivati think-tankove, biti u međunarodnim tijelima… Možemo očekivati neke kolumne u tabloidima. Tu se čini da je u pitanju dosta neslavan kraj bez nekog vidljivog povratka uskoro u javni život”, ocijenio je Radovani.

Johnson: “Većina želi novog vođu stranke i premijera. Tužan sam što odustajem od najboljeg posla na svijetu”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.