Hina

Radotić i ove godine na EP u biciklizmu

Od 2. do 6. kolovoza u danskom Herningu održat će se Europsko prvenstvo u cestovnom biciklizmu na kojem će nastupiti i hrvatska biciklistkinja Mia Radotić (33).

“S obzirom na sami profil, uz malo dozu sreće, imam šanse ostvariti dobar rezultat odnosno ulazak u top 10. Bez obzira na to što sam tijekom godine skupila dovoljno bodova da u utrci u kojoj ja nastupam, dakle ženska elite kategorija, imamo pravo nastupa za čak tri natjecateljice, bit ću sama jer trenutno nema još dovoljno kvalitetnih cura da bi mogle ostvariti rezultat ili pomoći meni. Tako da me Nastupit ću sama, tako da me opet čeka težak posao kao i lani na SP u Dohi kada sam uspjela doći u vremenu pobjednice kao 18,” kazala je Radotić.

U sklopu pripremna Radotić je u subotu, 29. srpnja u Londonu odvozila utrku Women’s World Toura koje je najjače natjecanje za žene u svijetu biciklizma.

Utrka je bila tehnički dosta zahtjevna, te se vozilo 12 krugova, a sama vožnja je obilježena obilnom kiša što je vozačicama dodatno otežalo vožnju. Nastupilo je 19 najboljih svjetskih ekipa, a pobjednica utrke je Amerikanka Coryn Rivera iz ekipe Team Sunweb, dok je Radotić završila na 13. mjestu.

Radotić je prošlog tjedna nastupila i u Belgiji gdje je osvojila 6. mjesto. Netom prije Belgije kao članica tima BTC City Ljubljana je odvozila La Course by Le Tour de France te su dvije vozačice iz njezine ekipe ušle u top 20, a pobjedu je izborila Nizozemka Annemiek Van Vleuten.

Na EP-u Danskoj će nastupiti još pet hrvatskih predstavnika. Maja Perinović će nastupiti u cestovnoj utrci juniorki, Alessandra i Gloria Musa će nastupiti u cestovnoj U-23 utrci, dok će Antonijo Barać i David Jabuka sudjelovati u cestovnoj U-23 utrci.

Komentiraj