Dusko Marusic/PIXSELL

Radnici Uljanika započeli novi štrajk

Radnici Uljanika od jutros su ponovno u štrajku, zbog neisplate plaće za rujan. Posljednjeg dana postupka mirenja nije stigao nikakav konkretan odgovor ili prijedlog rješenja za aktualnu situaciju u ovom brodogradilštu. Štrajkaški odbor na jučerašnjem je sastanku donio odluku da se ide u štrajk.

Dogovoreno je da se u ponedjeljak ujutro u 8,30 sati svi radnici okupe u menzi kako bi s njima dogovorili daljnje štrajkaške aktivnosti. Prva će nam stvar svakako biti doći ispred zgrade direkcije i još jednom iskazati nezadovoljstvo situacijom te tražiti ostavku Uprave za koju smatramo da snosi veliki dio odgovornosti za stanje u kojem se naše brodogradilište našlo, a samim time i radnici Uljanika”, rekao je Boris Cerovac.

Dodao je kako sadašnja Uprava više nema ni legitimitet ni snagu da nešto poduzme u rješavanju ovog problema.Ukoliko većina radnika bude za to da se ponovo izađe na ulice, to ćemo i učiniti. Naravno, svaka podrška je dobrodošla u ovom trenutku, jer ne idemo u štrajk samo zbog plaća. Neisplata plaća samo je zakonski uvjet za stupanje u štrajk, ali mislim da je svima jasno da štrajkamo prvenstveno zbog budućnosti brodogradnje”, istaknuo je predsjednik Štrajkaškog odbora Boris Cerovac.

Radnicima Uljanika u ponedjeljak, 15. listopada nije bila isplaćena plaća za rujan te je s obzirom na to da je istekao i zadnji termin predviđen Kolektivnim ugovorom za isplatu plaća za oko četiri tisuće radnika Uljanik grupe, od utorka pokrenut proces mirenja koji je trajao pet dana.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional