Radnici Uljanika danas dobivaju otkaze

Dusko Marusic/PIXSELL

Danas u 9 sati kreće podjela otkaza za više od 1.100 radnika Uljanika. Radnici su podijeljeni u grupe od po 30 ljudi na sat ‘radi lakšeg protoka i izbjegavanja gužve’, objavljeno je u Facebook grupi uljanikovaca, piše N1.

Mobilni timovi Zavoda za zapošljavanje upoznat će radnike s njihovim pravima na burzi rada i kada će im biti isplaćena tri minimalca.

Istovremeno, danas u Zagreb i Rijeku ponovno stiže delegacija China Shipbuilding Industry Corporationa, najvećeg kineskog brodograđevnog poduzeća, navodno zainteresiranog za ulaganje u ovdašnje škverove.

Podsjetimo, Trgovački sud u Pazinu u petak je odlučio je otvoriti stečaj i Uljanika d.d.. Predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić istaknuo je na ročištu kako od kineskih partnera nije pristigla nikakva ponuda osim najave dolaska tehničkog tima njihovim inženjera radi razmatranja buduće tehničke suradnje. Sudac Damir Rabar rekao je kako se ta suradnja može ostvariti i nastaviti i u stečaju.

Do prošlog tjedna šest je članica Uljanik grupe završilo u stečaju – sredinom travnja otvoren je stečaj Uljanik Proizvodnje opreme, početkom svibnja otvoren je i zaključen stečaj Uljanik Poslovno informacijskih sustava, Uljanik TESU-a i Uljanik Strojogradnje Diesel, a od početka prošlpog tjedna Uljanik Brodogradilište i Uljanik Shipbuilding Computer Sistems (USCS).

Komentiraj