Radnici TŽV Gredelj nadaju se obnovi proizvodnje i isplati polovine potraživanja

Radnici propale zagrebačke Tvornice željezničkih vozila (TŽV) Gredelj, koja je završila u stečaju a sada je preuzima slovačka tvrtka Tatravagonka, nadaju se da će uskoro nastaviti raditi te dobiti polovinu svojih potraživanja, što je predviđeno stečajnim planom. O propasti i mogućem oporavku, kojem se nadaju radnici Gredelja, ali i o filmu koji o nekad snažnoj tvrtki snima redatelj Goran Dević, opsežan članak u ponedjeljak je objavio portal Radnička prava.

“Radnici će napokon dobiti značajan dio svojih potraživanja i posao će se ozbiljno nastaviti dalje. Istina, radi se o 49 posto radničkih potraživanja, i naravno da bi svi mi voljeli da je sto posto, ali živimo di živimo i toliko dugo smo se borili. Toliko je firmi propalo, a da radnici nisu dobili ni kune”, kazao je o dugotrajnoj borbi i stečajnom planu Željko Starčević iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Stečajni plan prihvaćen je prije dva tjedna, i sada treba pričekati da rješenje postane pravomoćno, navodi se u članku “Gredelja je bilo, Gredelja će biti”.

Komentiraj