Radnici PIK-a Vrbovec: “Prepakiravali smo staro meso sumnjive kvalitete”

Autor:

Pixabay

Nekoliko radnika PIK Vrbovca progovorilo je u emisiji ‘Provjereno’ Nove TV o uvjetima i načinu rada. “U tvornicu im je stizalo meso koje je bilo pred istekom roka trajanja, staro i loše kvalitete, prepravljali su datume ili prepakiravali gotove proizvode u nove folije, a u proizvodnji kobasica i salama koristili su meso za koje oni tvrde da je bilo zaraženo”, kazao je jedan od njih.

Smatraju da meso kupuju jer znaju da je pred istekom roka trajanja i sumnjive kvalitete te ga dobiju vrlo jeftino. Na pitanje kako su znali da je meso s kojim su u tom periodu radili bilo sumnjive kvalitete, odnosno zaraženo, jedan od radnika odgovara: “Znamo iz tog razloga jer je na svakoj toj paleti prikazana crvena oznaka, veterinarska oznaka – termička obrada. Dođe nalog od šefa da dolazi dvije, tri tone toga zaraženog mesa i to meso se mora upotrijebiti”, dodala je druga radnica.

Napominju kako su se takve situacije događale u navratima, krajem prošle i početkom ove godine. “Dođe jedna paleta te sirovine i treba ju potrošit i onda dođu dvije, tri normalne pa opet dođe ta zaražena”, kažu.

Radnici tvrde da su dobili upute za poseban oprez pri rukovanju sa takvim mesom koje nakon termičke obrade bude zdravstveno ispravno.

OZNAKE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.