Radnici obrovačkog komunalnog poduzeća nastavljaju štrajkati

Radnici obrovačkog komunalnog poduzeća Infra-grad osmi dan nastavljaju štrajkati, zahtijevajući veće plaće, jer ni danas nisu postigli dogovor sa svojim poslodavcem.

Predsjednik štrajkaškog odbora Mario Vrkić rekao je Hini da osam dana od početka štrajka i neodvoženja otpada s gradskih ulica nema dogovora između odbora i poslodavca.

Radnici traže da im se kolektivnim ugovorom povećaju plaće s 3300 na 4000 kuna, te da im se osiguraju regres, božićnica i darovi za djecu.

Vrkić je nezadovoljan što se gradonačelnik Ante Župan ponovno nije pojavio na sastanku već je umjesto njega došao pravnik iz gradske uprave.  “Petnaest, od ukupno 16 radnika i dalje je u štrajku”, kazao je Vrkić.

Direktor Infra-grada Mate Karamarko smatra da je štrajk trebao biti prekinut jer su pregovori počeli 27. lipnja, a nastavljeni su i danas.

Predsjednik štrajkačkog odbora tvrdi, međutim, da direktor “gura” pravilnik i izmjenu sistematizacije, a radnici neće prihvatiti ništa osim potpisivanja kolektivnog ugovora.

Sindikat Infra-grada prijavio je direktora Državnom inspektoratu jer je putem oglasne ploče izvijestio zaposlene o izmjenama i dopunama Pravilnika o organizaciji rada bez savjetovanja s Radničkim vijećem, na što ga, kažu obvezuje Zakon o radu.

Otpad se na obrovačkim ulicama gomilao nekoliko dana, ali su ga u međuvremenu pokupili kamioni iz Pakoštana i Gračaca. Štrajkaši su pokušali blokirati pristup kontejnerima, ali u tome ih je spriječila policija.

Komentiraj