Radnici Đure Đakovića zasad odustali od štrajka

Ivan Barić, sindikalni povjerenik i predsjednik štrajkačkog odbora Đure Đakovića, za N1 je komentirao štrajk i situaciju s isplatom plaća za studeni i prosinac.

“Situacija jednaka kao i prije. Imamo obećanja da će oko ponedjeljka industrijska rješenja iz grupacije početi dobivati plaću. U specijalnim vozilima 30 plaća je po određenim naplatama i fakturama sjelo jučer. Za ostatak, koliko mi znamo, u suradnji s našim upravama, se može očekivati do Nove godine. Tako vrijedi i za grupu”, izjavio je Barić, dodavši kako su bili jasni u zahtjevu da žele sastanak s premijerom.

“Želimo sastanak s premijerom iz kojeg će nam se dati konkretni zaključci, da nam se kaže kada će se ljudi vratiti na svoja radna mjesta i da Đuro Đaković konačno dobije kreditna sredstva za pokretanje proizvodnje. U ovom trenutku počeo je u Ministarstvu gospodarstva sastanak s ministrima i našim upravama sastanak, i tamo se treba odrediti smjer Đure Đakovića”, kazao je Barić. Rezultati sastanka u Ministarstvu gospodarstva bit će prezentirani u ponedjeljak u pola deset, a tada će radnike primiti i premijer.

“S obzirom na potvrđen poziv, obavijestili smo članstvo da od prosvjeda sada odustajemo”, potvrdio je Barić, dodavši kako im je obećano da će upravu dobiti za dva tjedna.

Barić tvrdi da su otvoreni za sve strateške partnere koji će vratiti stabilnost u Đuru Đakovića, ali i kako strateški partneri žele konsolidiranu tvrtku.

“Neće doći ako potrošimo tri mjeseca na leru i još 30-40 milijuna kuna gubitka jer ne radimo. Vlada mora konsolidirati firmu, tada će doći partner”, tvrdi.

“Mi radimo za vjerojatno najgore kupce na svijetu, Francuze i Engleze, tu nema pardona. Kada oni kažu da smo dobar proizvođać i da s nama žele nastaviti suradnju, kao i da se za kašnjenja tri mjeseca neće se zaračunati penali… Oni kao kupac garantiraju nastavak suradnje”, zaključio je Barić.

Komentiraj