Radnici Đure Đakovića danas započeli štrajk

Zbog neisplate plaće za rujan, više od 600 radnika Đure Đakovića iz Slavonskog Broda, jutros je započelo štrajk.

Iz Sindikata metalaca najavili su da će štrajk trajati sve do isplate plaća ili dok ne dobiju čvrste garancije da će je dobiti. U štrajku su radnici triju društava – Specijalnih vozila, Industrijskih rješenja i ĐĐ Grupe.

“U Đuro Đaković Grupi pet je trgovačkih društava, ĐĐ Strojna obrada i Energetika isplatili su plaću, ostaju tri tvrtke koje nisu. Sindikat je pokrenuo mirenje koje nije uspjelo. Pismo sam nakon razgovora s Upravom Grupe poslao i premijeru. Danas se nalazimo, usudio bih se reći, u nikad težoj situaciji od osnutka tvornice. Po nama, u Đuri Đakoviću potreban je krizni menadžment jer se nalazimo u takvom stanju da aktualna uprava ima nagomilane probleme koje ne može riješiti sama”, rekao je regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Antun Štivić, prenosi Večernji.

Nijedno od društava koja nisu isplatila plaću nema blokiran račun te poslodavci intenzivno poduzimaju niz aktivnosti kako bi u što skorijem roku ispunili obvezu isplate plaće, izvijestili su iz Grupe.

“Žalosno je da 120 dana hrvatska Vlada ne može iznaći rješenje onog problema koji je sama stvorila. Onaj tko se danas rodio u Hrvatskoj, u njoj ne želi živjeti. Zar to nije žalosno?”, upitao je Ivan Barić, zamjenik glavnog sindikalnog povjerenika u Specijalnim vozilima Đuro Đaković.

“Kolega Ivan Barić svojim emotivnim govorom dočarao je sliku kako danas živi Hrvatska koja živi u Hrvatskoj, a kako danas žive i govore oni koji se samo povremeno vrate u Hrvatsku. Ostalo vrijeme provode u Bruxellesu i ostalo vrijeme svakodnevno govore o europskim uspjesima Hrvatske i svoje Vlade. Što god mi kažemo iz sindikata, posebice iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, predsjednik Vlade Andrej Plenković to naziva politikantstvom”, poručio je pak Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Komentiraj