FaH

RADNI POSJET: Ministar Buljević s kadetima Oružanih snaga RH

Ministar obrane Josip Buljević bio je u utorak u radnom posjetu Ljetnom kampu 12. i 13. naraštaja kadeta Oružanih snaga RH koji se održava od 3. do 16. srpnja 2016. na vojnom vježbalištu Gakovu.

Ministra Buljevića dočekali su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatskoga vojnog učilišta general pukovnik Slavko Barić, zapovjednik Kadetske bojne, bojnik Tomislav Kasumović i suradnici, priopćilo je Ministarstvo obrane.
Ministar obrane obišao je 12. i 13. naraštaj u kojem je 158 kadetkinja i kadeta prve (Ljetni kamp 2) i druge godine (Ljetni kamp 3) studijskih programa Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja.
“Drago mi je što sam danas vidio dio vaših aktivnosti i obuke koju prolazite i ovdje, u ljetnim kampovima, kao i vašu energiju i trud koji pritom ulažete. Nastavite tako i dalje jer vi ste budućnost Oružanih snaga Republike Hrvatske“, poručio je kadetima ministar Buljević te dodao da pohvale zaslužuju i instruktori te zapovjednici Kadetske bojne.
General Šundov istaknuo je da su ga prezentacije i vojničke vještine kadeta impresionirale.

“Obuka je kvalitetna i sadržajem i načinom rada. Ako tako nastavite raditi, ne sumnjam da ćete postati vrlo dobro osposobljeni za prvu dužnost zapovjednika voda. Vaša mladost, želja i motivacija da budete časnici dostojni pobjedničke vojske – oduševljava”, istaknuo je general Šundov.
Na Ljetnom kampu 2 obuku prolazi 73 kadeta I. kadetske satnije. Svrha je kampa usvojiti temeljna znanja i vještine potrebne za vođenje tima, desetine u provedbi taktičkih zadaća malih postrojba te nadogradnja temeljnih vojnih vještina.
Na Ljetnom kampu 3 obuku prolazi 85 kadeta II. kadetske satnije, a svrha je toga kampa usvojiti temeljna znanja i vještine potrebne za zapovijedanje vodom u provedbi taktičkih zadaća te nadogradnja i razvijanje usvojenih znanja i vještina planiranja, zapovijedanja i provođenja složenijih taktičkih radnji.

Komentiraj