“Radin reketari, a Plenković je dao naputak Ustavnom sudu”

hina

Iz građanske inicijative Narod odlučuje odgovorili su na jučerašnje izjave Furija Radina i premijera Andreja Plenkovića o inicijativi za promjenu izbornog sustava, javlja N1.

“Jučer tijekom emisije HRT 4 gospodin Furio Radin je, de facto i bez ograde, ucjenio gospodina Plenkovića sa rečenicom da ukoliko prođe referendum da on neće dati podršku Vladi”, kazao je koordinator inicijative “Narod odlučuje” Zvonimir Troskot.

“Upravo je to politička ucjena i političko reketarenje i apsurd zbog kojeg je i nastala građanska inicijativa kako bi se borila protiv ovakvih političkih ucjena. Radin bi sa svojih 1600 preferencijalnih glasova onemogućio 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj, odnosno glasača, da se izjasne po pitanju referenduma”, kazao je Troskot.

“Odkud Furio Radin zna da će Ustavni sud zaustaviti referendum i kako smatra da bi Plenković trebao zaustaviti volju naroda. Plenković je pod pritiskom takvog političkog reketarenja i ucjene dao izjavu koja je zapravo naputak Ustavnom sudu. Zato je i nastala inicijativa kako bi zaustavila političke ucjene i reketarenja kakva je dao Radin i naputke koje je dao Plenković. Upravo smo nastali jer smatramo da bi političari trebali postati odgovorni biračima, a predstavnici nacionalnih manjina, kao što je Radin, trebali prestati sramotiti ljude koje navodno predstavljaju”, rekao je Troskot.

Luka Milinarić iz građanske inicijative Narod odlučuje kazao je da su tajnici predsjednika Sabora uputili obavijest da bi potpisne knjige željeli predati 13. lipnja i zatražili su nas ih primi i predsjednik Sabora.

“Potpisi su se prikupljali do nedjelje u ponoć. U iduća dva dana naši su koordinatori po županijama prebrojali potpise i javili brojke nacionalnom stožeru u Zagrebu”, rekao je Mlinarić i dodao da sada u Zagrebu pripremaju i prebrojavaju potpise za predaju u Sabor.

Komentiraj