Saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine i potpredsjednik Sabora Furio Radin gostovao je jutros u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirao ovotjedna zbivanja u Sabru.

“Lupanje pločicama je legitimno. Ljevica se inače služi radničkom cipelom. Legitmno je i prijetiti se s jedne strane klupe do druge. Reagirao sam kada se okupirala glavna govornica bez dozvole predsjedavajućeg. Svi mi možemo imati kritiku na predsjedavajućeg, ali ne možeš okupirati govornicu”, izjavio je Radin.

Danas je Dan borbe proitv nasilja nad ženama, a Radin je dao svoje mišljenje o Istanbulskoj konvenciji. “Tko je protiv toga da se štiti više od polovice populacije? Žene predstavljaju i manjinu jer su njihova prava u manjini. Istanbulska konvencija tretira tu temu, a kod nas dio ekstremne desnice od termina rodnog je izgradila ideologiju koja je apsolutno nepotrebna. Ne znam zašto se to povezuje s vjerom”, kaže Radin dodajući da su zemlje poput Italije, Francuske i Španjolske bez problema ratificirale tu konvenciju.

Komentiraj