Radimir Čačić u drugom krugu izbora za varaždinskog župana s HDZ-ovcem

Radimir Čačić, kandidat Reformista i Umirovljenika i Anđelko Stričak, kandidat HDZ-a, HSLS-a i HSU-a, ušli su u durgi krug izbora za župana Varaždinske županije.

Čačić je osvojio nešto više od 31 posto, a Stričak oko 27 posto glasova birača.

Čačić kaže da ga rezultat nije iznenadio te da očekuje uvjerljivu pobjedu u drugom krugu. “Rezultati diljem županije su nadmašili naša očekivanja. Pobijedili smo u prvom krugu u Martijancu, pobijedili smo u Donjoj Voći, idemo u drugi krug s velikim šansama za pobjedu u Varaždinskim Toplicama”, izjavio je Radimir Čačić.

Dodao ej da Reformisti imaju kandidate za načelnike i u drugom krugu izbora u općinama Jalžabet i Maruševec te dodao da nakon prošlih izbora nisu imali ni jednog gradonačelnika niti načelnika.

Kad je riječ o Županijskoj skupštini, Čačić kaže da je lista Reformista porasla za 50 posto. Komentirao je i rezultate u gradu Varaždinu. “Ono što nas posebno veseli je da očekujemo odlazak ekipe Čehok-Patafta sa političke scene”, poručio je Čačić.

Zadovoljan je i Stričak koji naglašava da je HDZ-ov kandidat Siniša Jenkač u Novom Marofu pobijedio u prvom krugu, dok HDZ-ovi kandidati idu u drugi krug izbora u Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama. “Situacija u gradovima je dobra i ohrabrujuća i to će pomoći meni kao kandidatu za župana, da mobiliziramo što više birača”, poručio je.

Dodao je da su se HDZ- ovci u protekle četiri godine bavili investicijama koje znače kvalitetniji standard života građana. “Nismo se bavili svađama i prepucavanja niti svojatanjem projekata i investicija. Smatram da smo surađivali sa svima koji su to htjeli i ta je suradnja dovela do investicijskog booma i dobrog rezultata”, zaključio je Stričak.

Komentiraj