Radimir Čačić: “Reformisti i Možemo! jedini bi pisali zahvalnicu da se sad raspišu izbori”

Predsjednik Reformista Radimir Čačić u subotu je za N1 komentirao saborske sukobe oko Hrvtaske gospodarske komore. HGK je nazvao ‘parazitskom institucijom’, ali ne takvom da bi ju se ukidalo po idejama za koje je optužio u prvom redu Most.

“Princip naših stranaka je, kad si na vlasti, koliko toliko pokušaj biti odgovoran za ovu zemlju i interese građana, a kad si u opoziciji, zaboravi svu vrstu odgovornosti, svu vrstu pristojnosti prema interesima građana, napravi sve, ali sve što možeš kako bi se dočepao nekog poena. Jer sutra će ljudi sve to zaboraviti”, rekao je Čačić gostujući u ‘Novom danu’ N1 televizije.

Kaže i da ova tema ne pokazuje e li netko liberalan ili ne, nego pokazuje samo je li politikant ili ne. “Što je Most napravio? Nije predložio nikakav zakon, nego samo jedan članak: ‘Ukinimo komoru.’ I to je sve”, kazao je.

Istaknuo je i da su Reformisti jedini uz Možemo! na nacionalnoj razini, koji bi bili najsretniji da se nekome rodi ideja da se ide na izbore. “Izbori su nama nešto gdje odmah pišemo zahvalnicu, zato nismo ucjenjivi”, rekao je varaždinski župan i dodao da se s HDZ-om oko nekih stvari mogu dogovarati, no, oko nekih dogovora nema. “To su civilizacijske teme, kao pobačaj. Da HDZ stoji na trepavicama, da radi što hoće, mi nikada ne bismo ugrozili pravo žene na raspolaganje svojim tijelom. Ili kada je riječ o ZDS. Ma, može HDZ što god hoće, naša civilizacijska pozicija je da je to nacifašistički pozdrav jedne zločinačke tvorevine”, rekao je Čačić.

Potom je govorio o HGK: “Kod komore je jasno, to je jedna parazitska institucija, iako može i mora biti instrument podrške onom dijelu gospodarstva koji je za to zainteresiran”, rekao je i dodao da se HGK pretvorila u ono što treba mijenjati.

Upitan što misli o otvaranju ugostiteljskih objekata, Čačić je odgovorio: “Stvari nisu komplicirane, predstavnici ugostiteljstva su do sada uglavnom pomislili da bi bilo dobro da se kandidiraju za holivudske filmove, zadnje im je bila briga zaštita ugostitelja. Pokušali su se pretvoriti u eksperte iz epidemiologije”, opisivao je što se sve događalo ranije, “… i takva hrpa bedastoća odavno nije viđena. Na kraju su napravili ogromne štete sami sebi.”

Što se cjepiva tiče, kazao je da je Europa puno ozbiljnije trebala računati s cjepivom protiv covida iz Rusije, da je odavno trebala početi razmišljati o Sputniku V, da je sve više članica EU-a koje se kreću prema primjeru Mađarske koja je proglasila izvanredne mjere i krenula s cjepivom iz Rusije: “Mi smo već davno trebali proglasiti takve izvanredne mjere.”

Komentiraj