Radimir Čačić potvrdio da je bio u Klubu Dragana Kovačevića: “Pa bilo bi uvredljivo da nisam”

Predsjednik stranke Reformisti Radimir Čačić u subotu je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije, komentirao aferu Janaf i posjet ‘Klubu’ uhićenog bivšeg predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića.

Predsjednik Republike Zoran Milanović navodi da je predsjednik Vlade Andrej Plenković trebao znati da je Kovačević pod istragom, a Plenković navodi da nije znao ništa pa se u zadnje vrijeme raspravlja o tome tko je u pravu. Čačić kaže da su obojica i u pravu i u krivu.

“Naravno da nije točno da je dobro za državu i članove vlade, da premijer i predsjednik nemaju jasnu sliku ako ulaze u sferu koja može ugroziti nacionalne interese, a predsjednik uprave Janafa jest u tvoj sferi. Janaf je jedna monopolna kompanija na ključnom energentu, a to je nafta i premijer je to mogao i trebao znati. Ali, tako je postavio sustav i te informacije nije primao ili ih nije želio primiti. Zakonski je to bespredmetna tema, naravno da nije smio ulaziti u istragu. Mislim da danas niti jednom premijeru ne pada na pamet da utječe na istragu, ali neke stvari treba znati”, rekao jer Čačić.

Na pitanje je li i on bio u ‘Klubu’ Dragana Kovačevića odgovara: “Jesam, jesam, kako ne, pa to bi bilo uvredljivo da nije. Riječ je o nečemu što je za javnost jako zanimljivo. Nitko od ljudi koje je tamo došao nije mislio da dolazi u nečiji privatni klub”, kazao je.

Istaknuo je i da ministar Tomislav Ćorić vjerojatno nije znao da je to privatni klub. “Vrlo je logično da se razgovara u nekom mirnijem prostoru kao što je taj Klub. S čim to ima veze?!”, zaključio je.

Komentiraj