Radimir Čačić o dolasku Plenkovića u Brezovicu: “Ne mogu vjerovati svojim ušima i očima, drago mi je da je tako”

Radimir Čačić u utorak je stigao u Brezovicu na obilježavanje Dana antifašističe borbe.

Vlada je ove godine prvi put organizator ove svečanosti, a premijer Andrej Plenković prvi je put u Brezovici. “Ne mogu vjerovati svojim ušima i očima, drago mi je da je tako i vrijeme je da bude. Kroz sve ove godine sjećam se godina kada nije bilo nikoga, sjećam se godina kada nije bilo najviših prestavnika SDP-a, često nije bilo onih iz HDZ-a, ali mi smo uvijek bili”, rekao je novinarima Čačić.

Dodao je da je to dobra poruka i pozicioniranje Hrvatske tamo gdje ona spada – među nositelje antifašističke borbe u Europi i u svijetu. “Hrvatska je bila kičma NOB-a. Dvije trećine časničkog kadra do 43. su bili Hrvati, preko pola sudinika su bili Hrvati, prema tome svi koji išta znaju o NOB-u znaju da je Hrvatska bila nositelj otpora. Ne zbog ideologije nego svijesti da se zločinu treba suprotstaviti”, rekao je Čačić.

Istaknuo je da 80. obljetnicu osnivanja prvog partizanskog odreda treba proslaviti te da će podržati prijedlog izmjene Kaznenog zakona da se zabrani pozdrav “Za dom spremni”.

Komentirao je i vladajuću većinu. Njihova pozicija, ističe, i dalje je ista, sve dok se Vlada bude držala osnovnih programskih smjernica. “Zasad tvrde da će ih se držati, tu nemamo garancije”, zaključio je Čačić.

Komentiraj