Predsjednik Reformista Radimir Čačić jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije rekao kako su Rerformisti na posljednjim izborima, na koje su izašli u koaliciji s Milanom Bandićem, prošlo ‘osrednje’.

adržali smo parlamentarni status, ali, nažalost, nismo uspjeli realizirati drugi mandat koji smo očekivali”, kaže Čačić. Dodao je kako će biti konstruktivna oporba. “Iznosit ćemo svoje prijedloge, učiniti sve da Vlada bude funckionalna, ali iz pozicije oporbe”.

Trenutna situaxija, kaže, jako je dobra za hrvatsku demokraciju. “Pitanje Karamarka se danas više ne postavlja, on je zalutao. Njegova kontrola je bila kroz aktivnog tajnika Milijana Brkića. On je i dalje prisutan kao jedna pragmatična, menadžerska komponenta. Ideološki ta svrstavanja gospodina Brkića… Mislim da se jako precjenjuje njegov ideološki naboj”, smatra Čačić.

Upitan o grupi u HDZ-u koja bi mogla izazvati neslaganja, Čačić kaže: “Ma kakav Hasanbegović, kakva Esih… Hasanbegović, kako je došao tako će i otići. On je inteligentan, u razgovoru ugodan, ali njegovi stavovi su, meni, jednostavno neprihvatljivi”.

Smatra kako bi pandan Zoranu Milanoviću bio Bojan Glavašević. “Milanović je došao na čelo SDP-a kao nepoznat, zgodan, mladi, pametan dečko. Mogao je dobiti izbore, ali nije”, kaže.

Komentiraj