Radimir Čačić: “Cijene naših veledrogerija su natprosječne u odnosu na europske standarde”

Varaždinski župan i član vladajuće koalicije Radimir Čačić u utorak je gostovao na N1 televiziji, gdje je komentirao aktualne teme.

Situacija s koronavirusom u Varaždinskoj županiji je nešto bolja od prosjeka. “Ključna tema koja je dobro otvorena je količina cjepiva. U Hrvatskoj su sve te priče i klaudnijade s dvoranama i cijepljenjima tisuća – sve te gluposti gledamo. Opravdano ćemo svi zajedno, ako bude ovako kao što je bilo prošli tjedan, krenuti s masovnim cijepljenjem”, kazao je Radimir Čačić.

“Imate lokalne demagoge koji su glumatali da nešto rade. Onaj koji sjedi na pramcu, glumi da je nešto brži od onog otraga. Svi plovimo istim čamcem”, slikovit je varaždinki župan. O raspodjeli cjepiva Čačić kaže da je ona ravnomjerna. “Svi imaju isto. I Zagreb i Osijek i Krapina i Čakovec i Split. Neki cijepe preko liječnika obiteljske medicine, a neki su po dvoranama. Svi mi ćemo ići na masovna cijepljenja po dvoranama. Tako će biti po cijeloj Hrvatskoj”, rekao je.

Komentirajući situaciju s veledrogerijama, Čačić je rekao da one same u cijeloj situaciji nisu krive ništa.cijeloj situaciji nisu krive ništa. “Sve vrsta izjava koje prebacuje krivnju na veledorgerije nisu utemljene i nisu dovoljno ozbiljne”, smatra Čačić i dodaje da se nikad nije dogodilo da država nije platila.

“Veledrogerije cijenu kašnjenja uračunavaju u cijene. Cijene naših veledrogerija su natprosječne u odnosu na europske standarde. Jesu li one tome krive? Nisu. Kriv je sustav i kriva je država”, istaknuo je.

Komentiraj