HINA / TANJUG / Sava RADOVANOVIĆ

Radikali najavili miting u Hrtkovcima, Šešelj gazio hrvatsku zastavu

Nakon što su članovi Srpske radikalne stranke u utorak prijetili i vrijeđali zastupnicu Aleksandru Jerkov, članovi strank Vojislava Šešelja najavili su kako će održati veliki miting u Hrtkovcima, odakle je Šešelj, prema presudi Haga, progonio Hrvate 1992. godine. Visoka dužnosnica stranke Vjerica Radeta, piše Blic, najavila je kako će se spomenuti miting održati 6. svibnja, isti dan kada je 1992. godine Šešelj održao govor u kojem je pozvao na progon Hrvata.

U međuvremenu, Šešelj je psovao je hrvatsku delegaciju koja je u posjetu Srbiji i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije. “Šešelj je na ulazu u Narodnu skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao joj, oborio stijeg, pokušao iscjepati zastavu, a onda su je on i poslanik Filip Stojanović gazili”, navodi se u priopćenju Srpske radikalne stranke.

Šešelj je nakon toga ušao u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila cijela delegacija Hrvatskog sabora. Radikali pišu kako je šešelj prišao hrvatskoj delegaciji, vrijeđajući ih i govoreći kako je ‘izgazio ustašku zastavu’.

Komentiraj