Radeljić optužio predsjednicu za dogovor s Vučićem, stigao odgovor s Pantovčaka

Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović priznala je u subotu da je pogriješila kad je rekla da je “Za dom spremni” stari hrvatski pozdrav, a za tu tvrdnju optužila je neimenovanog savjetnika.

RTL je nakon predsjedničine izjave kontaktirao njezinog bivšeg savjetnika Matu Radeljića, koji je poručio kako predsjednica sama vodi svoju politiku.

“Predsjednica sama vodi svoju politiku i predsjednica sve svoje odluke sama donosi. Nitko u njezino ime nije donio odluku. Meni je to žao čuti jer ispada da je predsjednica bila nekakva marioneta svojih savjetnika. Ne znam na koga je mislila i bilo bi lijepo da je kazala na koga misli”, izjavio je Radeljić koji je predsjednici poslao i poruku.

“Je li netko od njezinih savjetnika njoj rekao da nakon posjeta Aleksandra Vučića, da nalog da u nijednom njezinom javnom obraćanju i ni u jednom govoru, za Oluju, za bilo koje obraćanje nakon posjeta Aleksandra Vučića, da se ne smije spomenuti pojam ‘velikosrpske agresije’ niti genocida u Srebrenici”, upitao je Radeljić, pozvavši javnost da provjeri predsjedničine govore nakon posjeta srbijanskog predsjednika Hrvatskoj.

“Osobno mi je nakon posjeta Aleksandra Vučića kazala da ne želi više da se ni u jednom obraćanju koristi termin velikosrpske agresije ili genocida u Srebrenici jer je to obećala Aleksandru Vučiću. Neka to sada demantira i svali na svoje savjetnike”, tvrdi Radeljić.

Iz Ureda predsjednice su kasnije poslijepodne odgovorili bivšem savjetniku.

“Ispod svake razine je ponovno odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva dvojba. Ono što se dogodilo 90-tih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i nitko dobronamjeran to ne dovodi u pitanje”, stoji u odgovoru glasnogovornice predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Ivane Crnić.

 

Komentiraj