Rade bez prestanka: 165 HGSS-ovaca nastavlja pomagati stanovništvu u Petrinji i okolici

Treći dan nakon razornog potresa na području Petrinje i Siska spašavatelji HGSS-a rade bez prestanka.

Tijekom srijede na području Petrinje i okolnih potresom stradalih mjesta interveniralo je 165 članova HGSS-a iz 16 stanica. Uz ljudstvo od resursa korištena su 3 potražna psa.

Članovi HGSS-a odradili su 91 intervenciju sa vuiše od 200 zadataka. Od ostalih aktivnosti spašavatelji su intervenirali i obišli 120 lokacija, u kojima su izvršeni obilasci stanovništva, saniranje ozljeda, zbrinjavanje i prijevoz ozlijeđenih u bolnicu, prijevoz osoba na smještaj u vojarnu ‘Pukovnik Predrag Matanović’. Na lokacijama je obavljena opskrba hranom, vodom i ostalim potrepštinama, kao i procjena materijalne štete, te svi ostali zadaci koje situacija zahtjeva.

Svim operativnim i logističkim poslovima upravlja se iz Zapovjednog mjesta HGSS-a kojeg čine 4 zapovjedna vozila, uz podignute su šatore za logistiku Službe. Obzirom na veliki broj donacija građana jedan šator koristi se za prihvat donirane robe, objavio je HGSS na svojim stranicama.

Donacije i dalje pristižu, višak se preusmjerava na Crveni križ; hrana, voda, deke i odjeća raspoređuju se prema potrebama stanovništvu na području koje pokriva HGSS.

Komentiraj