RAĐA “Tko neće, neka ne igra za Hrvatsku”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Čelni ljudi hrvatske košarke, Stojko Vranković i Dino Rađa, te izbornik košarkaške reprezentacije Dražen Azulović u srijedu su održali konferenciju za novinare na kojoj su komentirali poraz od Poljske i stanje u reprezentaciji.

“Prije svega, rekao bih da smo svi razočarani rezultatima iz posljednje dvije utakmice i porazima od Litve i Poljske. Kao trener ću preuzeti svu odgovornost koju trener može preuzeti za to. Naravno da bih danas mijenjao neke stvari u pripremi i svemu onom što je prethodilo. Nakon svih analiza koje sam napravio sa stožerom, smatram da smo u selekciji promašili s dva igrača te smatram da fizički nismo bili spremni. Tu od odgovornosti izuzimam kondicijskog trenera Šimu Tomaševića koji je učinio sve što je u njegovoj moći”, rekao je Anzulović dodajući da ne bi mijenjao ništa vezano za taktiku.

“Bit će jako teško, možda i nemoguće otići na SP. Imamo još četiri utakmice. Je li ovo realnost Hrvatske? I jest, i nije. Nije, jer samim ulaskom u Savez smo ušli u proces stvaranja modela kojeg želimo. Želimo da mladi reprezentativci budu materijal za seniore i na dobrom smo putu, osvajamo medalje”, rekao je predsjednik HKS-a Vranković.

Sve je komentirao i Dino Rađa. Mogu vam samo obećati da će se od danas samo tri postulata postaviti pred trenera: rad, red, disciplina. Tko je voljan to pratiti, bit će tu, tko nije voljan, zahvalit ćemo mu se”, poručio je.

Komentiraj