RADA BORIĆ: “Treba nam porez na bogate i drukčija briga o radnicima, mladima i stanovanju”

Hrvatska treba porez na bogate i drukčiju brigu o radnicima, mladima i stanovanju, o mladima koji su iselili zbog ovih koji su na vlasti, izjavila je nositeljica jedne od izbornih lista Zeleno lijeve koalicije Možemo Rada Borić za dnevnik.hr.

Rada Borić feministička je i ljevičarska aktivistkinja, potpredsjednica stranke Nova ljevica, ali ne misli da ove izbore treba opterećivati svjetonazorskim pogledima, jer “od njih se ne živi”.

Možemo smatra da treba uvesti “porez na bogate”, jer “mora postojati veća jednakopravnost među ljudima”.

Opovrgava da koalicija želi nacionalizirati drugi mirovinski stup, ali Borić kaže kako ga treba “preispitati”.

Na pitanje kako to da kao aktivistica i feministica želi postati dio političkih elita, Borić je odgovorila kako “”svi krivo gledaju na aktivizam”. “To je politika, a mi želimo pokazati da se politika vodi odozdo, od građana”, navodeći primjere borbe za javne prostore u Zagrebu i Dubrovniku.

“Mainstream politika se otuđila od građana, ponekad se pitam koga zastupaju u Saboru”, kazala je Borić.

Upitana kako se dogodilo da je znamenita američka glumica Jane Fonda, dobitnica dva Oscara, snimila izjavu u podršku koalicije Možemo, u kojoj je izrijekom spomenula Borić, odgovorila je kako se njih dvije “poznaju već duže od 20 godina”, te je “nije morala posebno tražiti da snimi video podrške”.

Komentiraj